Támogatás - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás
Kedves Bollywood rajongók, oldalunkra látogatók, érdeklődők !

A Hungarian Bollywood Group weblapja teljesen ingyenes, de természetesen ahogy mindennek egy  weblap fejlesztésének, fenntartásának is komoly és folyamatos költségei vannak. (domain név, tárhely és szerver bérlés, a honlapépítéshez szükséges hivatalos programok beszerzése, különböző tárhely szolgáltatólnák a prémium tagság fenntartás és még sorolhatnám, nem beszélve arról, hogy egy ilyen bonyolult, szerteágazó, viszont rengeteg hasznos dolgot tartalmazó weblap (és saját filmkatalógus program) üzemeltetése és fejlesztése időben, energiában is rengeteg áldozatot követel. Az időt pedig valahonnan el kell venni, át kell csoportosítani, és talán nem mondok újat azzal, hogy azoknak a napja is 24 órából áll, akik azért és azon dolgoznak, hogy Te jól érezd magad itt. Mivel még rengeteg fantasztikus dolog vár beépítésra a honlapon, egyre több és több szolgáltatás áll majd a rendelkezésetekre, online Tv, rádió webáruház, és még számtalan dolog, ezért még több idő és energia, és persze olykor pénz is szükséges ehhez. Minél több időt áldozunk erre, annál kevesebb marad majd azokra az üzleti tevékenységeinkre, amiből megélni, sőt a családjainkat eltartani kellene :-)
Miért van szüksége  egyáltalán anyagi támogatásra az oldalnak ?
csak jelzés értékkel sorolnék pár dolgot, hogy mi minden kerül pénzbe egy weblap fejlesztése, üzemeltetése kapcsán, az anyagi erőforrásaink pedig sajnos végesek:
·       Tárhely és domain név bérlés a jelenlegi oldalaknak (évente cca. 25.000 FT, ha újabb domain nevekre, tárhely bővítésre nem lesz szükség)
·       A program, amivel a weboldalt készítem bár életre szóló, de okosan évente kihozzák az újabb verziókat, így valójában évente fizetem ki a több mint 60.000 FT-ot, a website x5 professional progiról van szó, ha beütöd a google-ba, megtalálod és visszaellenőrizhető a költsége. A progihoz rendre jönnek ki hasznos kiegészítők, amivel még szebb, praktikusabb lehet a weboldal (ilyen pl a lapozgatható műsorújság, vagy épp a katalógus, amit nem sokára élvezni fogtok), erre tavaly közel 30.000 Ft ment el.
·       A Tartalom levadászásához bizony nem kevés helyen kell rendelkezni prémiumtagsággal (data.hu, desitorrent, és hagy ne soroljam, csak nekem több mint egy tucat van, és ezek az éves tagságik nagyjából egyesével 4-12.000 Ft között mozognak)
·       A Onedrive felhő alapú tárhelye csak az Office megvásárlásával használható (ami 29.900 FT évente és csak 1TB helyre elegendő, ami már most tele van, így vagy olyan tagoktól kell felajánlás onedrive használatára, akinek van előfizetése office programcsomagra, de a felhő alapú tárhelyet nem használja, vagy újabb office csomagot kell venni kizárólag a tárhely miatt.) Megjegyzem ez még messze a legolcsóbb megoldás felhő alapú tárhelyre beépített médialejátszóval.
·       Ha elakarom indítani majd a 24 órás bollywoodi rádióadót, annak is sajátos tárhely igénye lesz, az se adják ingyen, mint ahogy a ustream.tv használata sem olcsó mulatság, ami live TV-t tenne lehetővé, csoportos chat ablakkal, azaz megvalósulhatna az egyenes adásban közvetített vetélkedők, a csak nektek készített egyedi tartalmak.
·       Sok-sok grafikai munka van ebben az oldalban, oldalakban és még több lesz, egy phoroshop aktuális példány messze 100.000 Ft felett van.
·       Szeretnénk olyanoknak is lehetőséget adni különleges védett tartalmak eléréséhez, pl., a Bollywood TV-hez, akiknek tényleg nincsenek meg a lehetőségeik, sem anyagi, sem technikai háttér szempontjából a közreműködésben vagy a támogatásban, mert pl hónapok, vagy évek óta munkanélkül vannak, vagy szerény nyugdíjasok, leszázalékolt betegek, és néha meglepni őket apró ajándékokkal, hogy érezzék, nem felejtettük el őket sem, velük és értük is vagyunk, ehhez viszont egyfajta mini szociális háló szükséges, azaz némi anyagi támogatás másoktól.
·       Azt gondolom a fordítóknak is kijárna némi segítség, különösan azoknak, akik pl. megrendelik az eredeti DVD és BR lemezeket, hogy kiváló minőségű kópiákhoz készítsenek magyar feliratot. Abban a minőségben, amiben a filmek zömét élvezhetitek, különösen a HD minőséget, nem tudnánk a munkájuk nélkül biztosítani. (persze le is lehet tölteni az ilyen kópiát, de arra várni kell, és tudjátok mennyi idő és sávszélesség egy 25-50 GB-os HD vagy BR film ?) És ne felejtsük el azt sem, hogy a fordítók - a minőségi kópiát most félretéve - teljesen ingyen dolgoznak és végeznek emberfeletti munkát a fordítással, hiszen egy-egy film teljes szövegének a fordítása, magyarosítása, időzítése, bődületes munka,  aki egyszer csinálta, tudja miről beszélek. Ennyi áldozatért minimum megérdemelnének olykor legalább egy bollywoodi bögrét, egy csoport emblémás pólót vagy bármit. Mi szeretnénk a Ti nevetekben is ennek megfelelni, nem véletlen, hogy nekik alapból jár a VIP tagság, de csak úgy tudunk segíteni, ha Ti is segítetek.                       

A teljesség igénye nélkül írtam le pár dolgot, de sajnos vagy sem tudnám még sorolni mit jelent, mibe is kerül egy jól összerakott oldal üzemeltetése, fejlesztése.
Na nem is ragozom, fentiek miatt, ha egyetértesz az oldal céljaival, ha szeretsz itt lenni, és örülsz annak, hogy egyre szebb és jobb a weboldal, és még van lehetőséged is, hogy támogasd az oldal és az egyéb szolgáltatások fenntartását, akkor kérlek segíts minket és ezzel magadat és másokat is, hogy sokáig élhessen ez a hely, a mi kis Bollywood szigetünk, ahol az indiai kultúra minden ágával, az indiai emberek szellemiségével és személyiségével ismerkedhetünk nap mint nap.
Manapság egyetlen mozijegy 1500-2000 Ft, egy doboz cigaretta is 600-800-1000 Ft, ki milyet szív, egy menű a mekiben is van vagy 1200-1400 FT, és még mi mindenre költünk nap mint nap, talán pár száz forint támogatás erre a kis szigetre is költhető. Tudjuk, hogy sokan nagyon szegények ebben az országban, és pár száz forint is nagyon sok pénz lehet olykor, ezért találtuk ki a támogatást, nem teszünk semmit kötelezővé, nem szedünk tagdíjat, nem adunk kevesebbet azoknak, akiknek már ennél fontosabb dolgokra sem jut, viszont éppen ezért talán ez az egyik, vagy egyetlen örömük. Nem leszel kevesebb közöttünk, csak mert most nem fér bele a támogatás, de talán mindenki megérti, hogy apróságokkal azért szeretnénk viszonozni azokat, akik segítik az oldal fennmaradását. Ezért hoztuk létre a VIP tagságot támogatóink részére, amiről bővebben ITT olvashatsz.  
Ezen az oldalon nem számít honnan érkeztél, az sem mivel rendelkezel, a lényeg, hogy megtiszteltél , megajándékoztál minket az itt léteddel, megosztod velünk a gondolataid, az örömöd, olykor bánatod, a mosolyod és a könnyeid is....


Legyetek továbbra is velünk, ez itt a Ti kis szigetetek is, és Bollywood szigetének van egy pici kis csodája is, minél több igaz ember érkezik a szigetre, annál tágabb lesz a sziget, velünk együtt növekszik és remélem, hiszem, hogy picit óv is minket mindattól, ami körülvesz minket, és amit sokszor már látni sem szeretnénk, a könyörtelen, haszonleső, másokon keresztül taposó, kegyetlen világtól.

A támogatás mértékének, pontosabban lehetőségének nincs  felső határa, legfeljebb ha több pénz folyik be, mint amennyibe a szigetünk létezése kerül, akkor majd csapunk egy partit közösen :-) Ha mégis összegekben kellene gondolkozni, akkor azt mondanám, hogy ötszáz forint havonta, de éves keretként befizetve sok mindenre elegendő lehet és újabb fejlesztéseknek adhat mozgásteret. Köszönjük előre is a támogatóknak a nagylelkűségüket, támogatás szándékod jelezni (és egyben VIP taggá válni) ITT tudsz...

Támogatásod, melynek mértékét Te határozod meg, a fentebb említett havi vagy éves összeg csak ajánlás részünkről küldheted részünkre tübbféle módon is.
1. pay pal (az oldal legalján a lábléc baloldalán a donate gombra klikkelve tudod megtenni.)
2. átutalás ( Budapest Bank 10100833-25172500-01004001, ha kér kedvezményezett nevet a bakod, akkor oda az oldal alapítójának és üzemeltetőjének a nevét írd. Suszter András)
3. személyesen is átadhatod a támogatásod a havi szintű nyilvános filmklub rendezvényeinken.

Támogatásod befizetésének szándékáról vagy akár már annak megtörténtéről, a támogatás elküldésének módjáról az alábbi üzenetben tájékoztathatsz minket, illetve itt tehetsz fel ezzel kapcsolatos kérdéseid is.
                                                                             
Vissza a tartalomhoz