Lucky: No Time for Love (2005) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

Lucky: No Time for Love (2005)

Bollywood Movie
Közzétette itt film L ·
Tags: 2005
Musical, Drama, Romance
1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 111.0/5
e-batta
2015-12-04 22:10:14
Hát, ez a film se lesz a szívem csücske. Sajnos. Kedvelem Salman Khant, de mint hírlik volt egy időszaka (a Wantedet megelőzően), amikor már kezdték leírni, mert pocsékabbnál pocsékabb filmekhez adta a nevét. A fenti film is kritikán aluli. Salman bátyja Sohail a producer, aki ugyan a legsikeresebb producerek egyike, de sajnos ő is sokszor csak a könnyen szerezhető bevételt figyeli, ráveszi öccsét mindenféle tré szerepre, és ezzel olyan jó kis filmeknek hoz negatív reklámot, mint az ugyanekkor bemutatott Maine Pyaar Kyun Kiya (Miért nem vagyok szerelmes?).
Összerakni egy filmben az 1965-ös születésű Salmant az 1987-es születésű Sneha Ullal-lal (Lucky szerepében) enyhén szólva is liliomtiprás-szagú. A leányzónak ez volt az első filmje, és mindjárt csúfosan meg is bukott. Elnézve a játékát, nem is csodálkozom. Azon kívül, hogy nagy bociszemekkel néz a teljes játékidő alatt, és egyetlen pozitívuma, hogy megnyerte az Aishwarya Rai Hasonmásversenyt, nem tudok semmi jót mondani róla. Színészi játéka a nulla felé konvergál, táncolni nem, csak táncikálni tud, az egész film alatt kétségbeejtően egysíkú (pedig körülötte mindenféle tragikus dolog történik, terrorista támadás, menekülés, robbantások, mérgezés, csaknem megerőszakolják stb.).
Mellette Salman szinte shakespeari viszonylatokat mutat, pedig ő sem a csodás színészi játékáról híres.
Csalódást keltett Mithun Chakraborty játéka is, a bolond titkosszolga szerepében lett volna lehetősége kibontakozni, de egyszerűen túlzásba vitte, és szerintem inkább ripacskodott, mint színészkedett. a Chandni Chowk to China és az OMG: Oh My God! utáni tökéletes játék után nagyot koppantam.
Két színész viszont hozta azt a színvonalat, amit a többiektől is elvártam volna: Vikram Gokhale (az indiai nagykövet, Salman apja szerepében), és Ravi Baswani (Lucky apja szerepében). Mindketten aggódó apát játszottak, eltérő mentalitással, Gokhale visszafogott, és magában gyötrődő, míg Baswani lányos apaként rettegő és a kétségbeesés felé hajló apát alakított.

Ami miatt a film nálam kettes alá, az a feltöltött változat miatt is ezt eredményezte: sírni tudtam volna a német szinkronon (hol egy eredeti hangú változat?), Salman szinkronhangja ordenáré volt, és a sakálugatáshoz hasonlító nevetés az idegeimet őrölte. Borzalmas volt! Amúgy is szörnyű egy indiai filmet német nyelvvel nézni (még az angol is jobb lett volna), de a szerencsétlen színészválasztás még rátett egy lapáttal.

Az indiaiaknak sem tetszett, ezt betudtam annak, hogy nem érdekelte őket egy teljes egészében Oroszországban játszódó sztori (gondolom nekik ez nem elég egzotikus), a sok ruszki beszéd, a számukra idegen, és hideg környezet, az értelmetlen csetepaté (terroristák megtámadják az orosz kormányt, és ennek kellős közepébe csöppen bele Adi/Salman és Lucky/Sneha).

Nem hiszem, hogy valaha is újranézem ezt a példányt. Talán ha az eredeti hang meglenne, akkor talán... de csak talán...

Vissza a tartalomhoz