Luck by Chance (2009) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

Luck by Chance (2009)

Bollywood Movie
Közzétette itt film L ·
Tags: 2009
Drama
1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 114.0/5
e-batta
2015-12-04 22:03:24
Az egyik nagy kedvenc. Nemcsak a zene meg a táncok miatt (a cirkuszi tánc bombasztikus!).
Már a főcím alatt elkapja az embert a hangulat. A képek ugyanis India mozijairól készültek, és ettől az ember alapvetően olyan hangulatba kerül, hogy ez a film nem egy fősodorbeli mű lesz. Pedig dehogy. A sztori az, hogy egy senkiből hogyan lesz sztár (pillanatok alatt), pusztán a szerencsének (vagy a hold kedvező együttállásának) köszönhetően. Az adottságai jók, de belőle egy tucat van, mégis befut. És az embert elkapja a gépszíj. Adott egy erősen nélkülöző, küszködő valaki, akiből mi magunk sem nézzük ki, hogy hős lesz belőle, csak csapódik egyik helyzetből a másikba, aztán mégis.
Farhan Akhtar a Rock On!! után már nem debütáló színész, de még mindig nem "húzónév". A rendező (civilben a nővére, Zoya Akhtar), még inkább nem az, ennek ellenére a filmben sztárok tömege (!) vállalt nyúlfarknyi szerepet, csak olvassátok végig a fenti névsort. És ők mind saját magukat alakítják. Volt aki olyan szerencsés volt, hogy két mondatnál többet kapott.
És az egésznek az összhatása az, hogy benne vagy a filmben. Mivel ott vannak a sztárok, úgy érzed része vagy te is. Tényleg működik. Ezt a filmet persze mindenképpen akkor érdemes megnézni, ha már több tucat bollywoodi film van a hátad mögött, mert akkor a felismerés érzése nagyon sokat dob a hangulaton. (Jé! Őt ismerem! Játszott a... filmben!)
A mellékszerepekben olyan nagy nevek vannak, mint Rishi Kapoor, Juhi Chawla, Dimple Kapadia, Sanjay Kapoor, vagy a vendégszereplő Hrithik Roshan (akinek egy kicsit hosszúra nyúlt a vendégszereplése, de üsse kő!)
A másik főszereplő Konkona Sen Sharmáról már írtam valahol, hogy az egyik legkevésbé beskatulyázható színésznő. A hangja meg egyenesen csodás.

Vissza a tartalomhoz