Laaga Chunari Mein Daag: Journey of a Woman (2007) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

Laaga Chunari Mein Daag: Journey of a Woman (2007)

Bollywood Movie
Közzétette itt film L ·
Tags: 2007
Drama
1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 114.0/5
e-batta
2015-12-04 21:32:37
Igazán nagyon sajnálom, hogy nem a legjobb minőség sikeredett ide, az égetett felirat is eléggé felemás lett, mert maga a film nagyon jó. 2007-ben beletenyerelt egy eléggé kényes, és ott tabutémának számító történetbe, amit Rani Mukerji tökéletesen oldott meg.
Adva van egy vidéki lány (Benáreszből), akinek sem képzettsége, sem nyelvismerete, de minél előbb pénzhez kell jutnia, hogy kisegítse nehéz helyzetbe került családját. Az apja élhetetlen, és beteges, anyja aljamunkákat vállal, hogy felszínen tartsa a jobb napokat látott kicsiny famíliát, húga még iskolás, és fiútestvér nincs. A házuk (jobban mondva egy régi-régi palota) omladozik, és a rokon már régen szeretné elperelni, a fiatal lánynak pedig elképzelése sincs, hogy miből tudná megmenteni őket.
A csapdahelyzetet szinte azonnal kihasználja az első útjába eső férfi (ugyanis felutazik Mumbaiba, hogy munkához jusson), és nagyon rövid idő alatt escortként találja magát. Mivel nem lát más lehetőséget, belenyugszik, de azonnal a csúcsra küzdi magát, hogy ne az utcán kelljen strichelnie.
Az alapsztorit aztán rendesen megtekerik, mikor ide-oda utazgatva a világban összefut egy ügyvéddel, aki beleszeret, majd a húga költözik fel hozzá, aki közben nagyon gyorsan karriert fut be egy marketing cégnél, a palota pedig egyre szépül odahaza, csak ő tudja, hogy soha többé nem mehet már el a szüleihez, hiszen bemocskolta a becsületüket.
Húga készülő esküvője azonban minden tervet romba dönt, a botrány egyre csak dagad...

Ez a téma addig tabu volt Indiában, de az Umrao Jaan mégis megnyitotta az utat, hogy igenis beszéljenek róla, mi történik a fiatal lányokkal, akik vidékről a nagyvárosokba utaznak.
Semmi elcsépelt, semmi szánom-bánom, semmi olyan, hogy én nem akartam, mégis megtörtént, tiszta, világos helyzetek, és mélységes belenyugvás a kegyetlen következményekbe. Emiatt szerintem nagyon-nagyon jó film.
A szereplők tökéletesek, az anya alakítása különösen szívfájdító, Jaya Bachchan (Amitabh Bachchan felesége, Abhishek Bachchan anyja) az egyik legsokoldalúbb indiai karakterszínésznő, az alakításaiban még sosem csalódtam. Sosem játssza túl a szerepét, nem ripacskodik, apró rezdülésekkel, félmondatokkal, pillantásokkal is tökéletes tragédiát enged láttatni.
A többi szereplő is nagyon-nagyon jól eltalált (Anupam Kher a nem a földön járó apa szerepében, Konkona Sen Sharma a szeleburdi húgocska, akinek hirtelen és váratlanul fel kellett nőnie, Kunal Kapoor a vőlegény, aki egyszerűen isteni a reklám-manager szerepében, Abhishek Bachchan-nak csak néhány jelenete van, de akkor igazán ütős, mint vállalati jogász), de az igazán nagy lehetőség persze Rani Mukerji számára adatott meg, a film teljesen rá épül, az ő játéka az igazán fontos.
A Black óta tudom, hogy nincs számára lehetetlen, ezt is nagyszerűen megoldotta.

Most már csak egy ennél jobb verziónak (mondjuk BDRip) tudnék még jobban örülni.

Vissza a tartalomhoz