King Uncle (1993) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

King Uncle (1993)

Bollywood Movie
Közzétette itt film K ·
Tags: 1993
Comedy, Drama, Family

1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 114.0/5
e-batta
2015-12-04 13:56:20
A sztori biztos mindenkinek ismerős lesz, a gazdag, és embergyűlölő Ashok Bansal (Jackie Shroff) nyakába szakad egy árva kislány Munna (Pooja Ruparel, a kislány fantasztikus a szerepben), és hamar az idegeire megy. Ez az amerikai Annie musical bollywoodi változata.
Ashok nem elég, hogy nyársat nyelt, úgy lépked, mint egy teve, de ráadásul nem hisz a szeretetben sem. Öccsének Anilnak (Shah Rukh Khan) megtiltja, hogy elvegye szerelmét, mire a fiú haragosan távozik a családból, húgát Sunitát (Nivedita Saraf) egy kicsapongó, züllött alakhoz adja, mert gazdag családból származik. Pöffeszkedve élne egyedül kiskirályságában, ha Munna nem szökne meg az árvaházból, és potyautasként nem vitetné magát hozzá. Mivel Ashok fél a sajtóbotránytól, úgy csinál, mintha jótékonyságból vette volna magához pár napra a kislányt. Ez a pár nap azonban alapjaiban rengeti meg szabályoktól hemzsegő életét, és fenekestül felfordult világában egyre inkább úgy érzi, a kislány nélkül már nem is érdemes élnie.
Tele van rengeteg jó jelenettel a film, én nagyon jól szórakoztam rajtuk. Például moziba viszi Munna Király Bácsit (így nevezi el Ashokot), ahol a filmvásznon hamarosan Ashok és titkárnője Fenni (Anu Agarwal) tűnik fel, aki a Mr. Indiában hallott csábdalt énekli el, kicsit átköltve, én meg hangosan vihorásztam. Persze ezeket Munna képzelte, de akkor is megcsiklandozott az ötlet, ez egy egyveleg volt, de régi filmekből összeollózva, sajnos a többi dalt nem ismertem fel. A titkárnő amúgy is mókás alak volt, kiegészítették egymást Jackie Shroffal.
Bár nem tudom eldönteni, hogy ez tényleg gyerekfilm-e (kicsit sok volt benne a véres verekedés), de mindenkinek jó szívvel ajánlom.
Ja, Paresh Rawalt most először látom gonosz szerepben (a Table No.21 kivétel), és igazán jól adta elő magát.

Vissza a tartalomhoz