Kai po che! (2013) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

Kai po che! (2013)

Bollywood Movie
Közzétette itt film K ·
Tags: 2013
Drama, Sport
1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 114.0/5
e-batta
2015-12-04 13:19:14
Miután megírtam az idei FilmFare jelöltek listáját, és rájöttem, hogy a legtöbb filmet már láttam, érdekelni kezdett a maradék. Na jó, a Raanjhanaát már elkezdtem, de annyira nyomasztó volt, hogy félbehagytam. Ha nyer valamit, akkor végignézem, ha addig élek is.
Ez a film viszont odaragasztott a székemhez. Friss arcok, semmi nagy név, szinte mindenki újonc. Sushant Singh Rajput bemutatkozó filmje, de a Shuddh Desi Romance-t előbb láttam tőle.
Úgy tűnik, ha a film három jóbarátról szól, akkor az már fél siker (Dil Chahta Hai , 3 Idiots, Zindagi Na Milegi Dobara). Persze ez nem elég, de már kezdetnek jó. Ezúttal a kezdetekről szól. Arról, hogy bátortalan léptekkel, sok buktatóval hogyan próbálnak helyt állni, kitartani egymás mellett, és ha baj van mennyire számíthatnak a másikra. Pedig ez bőven kijut nekik.
A film Gudzsarát államban játszódik, a 2001-es földrengés (többezer halott) és a 2003-as zavargások (összecsapások a hinduk és muszlimok között) éppúgy erős nyomot hagy az életükön, mint a napi anyagi gondok, az üzleti bajok, a politika, vagy a társadalmi frusztráció. Hármójuk közül egyikük viszont olyan erős nyomot hagy maga után, ami tizenöt évvel később is ott van a levegőben. Pedig nem úgy indult neki az életnek. Mégis talált valamit, amivel olyan hatást gyakorolt a körülötte élőkre, hogy egész India megérezte. (na jó, egy kicsit patetikus voltam)

A film Chetan Bhagat: The 3 Mistakes of My Life (Életem három hibája) című regénye alapján készült.
Megérdemelten jelölték.

Vissza a tartalomhoz