Kahaani (2012) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

Kahaani (2012)

Bollywood Movie
Közzétette itt film K ·
Tags: 2012
Drama, Mystery, Thriller
1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 115.0/5
e-batta
2015-12-04 13:15:38
Írtam már, hogy nem annyira kedvelem Vidya Balan-t, bár elismerem a tehetségét. Először a Bhool Bhulaiyaa-ban láttam, hogy mire képes, amikor a többszörösen hasadt személyiséget eljátszotta. Mellékesen pedig tökéletes bengáli táncot produkált (a legtöbb indiai színésznő képtelen lenne erre, bármilyen jó táncmozgása is van). Nagyon-nagyon meggyőző volt a játéka.
Láttam még a Heyy Babyy-ben és a Salaam-E-Ishq-ben, előbbinél meg sem említettem, annyira nem ragadt meg bennem, utóbbinál pedig nem kapott tőlem túl hízelgő kritikát.
Itt viszont odaragasztott a képernyő elé. Most már értem, hogy miért kapott FilmFare díjat az alakításáért. Ezért a filmért abszolút megérdemelte.
A film úgy indul, mint a szokásos Nyomtalanul történetek. Adott egy férj, akit mintha a föld nyelt volna el, senki sem tud róla, senki sem ismeri. Adott egy terhes feleség, aki tíz körömmel ragaszkodik az igazához, és egy ismeretlen városban addig megy, amíg válaszokat nem kap.
A Kahaani jelentése: történet. Hallunk itt sokféle történetet, mindenki másképp adja elő, és lassacskán nem tudjuk, melyik az igazi. És közben folyamatosan változik a sztori, az eredeti Nyomtalanul-fonal hirtelen átváltozik antiterrorista, hírszerzési, titkosügynöki machinációvá, hogy a végén szabályosan thrillerbe forduljon.
Leginkább a 2004-es Életeken át (Taking Lives) filmhez tudnám hasonlítani.
Egyértelműen Vidya Balan a főszereplő. A többiek csak kiszolgálják, alámondanak neki, megtöltik tartalommal a történetét. Egyedül ő A-listás sztár, mindenki más a futottak még kategóriába tartozik. De azért nagyon-nagyon profi munkát láthatunk tőlük is (Vidya Balan elég inspiráló lehetett számukra).
Azért Parambrata Chatterjee nevét megjegyzem; a helyi rendőrörs fiatal tisztjeként elképesztően jó alakítást nyújtott.

Ja, és tervezik a Kahaani 2-t. Kíváncsi vagyok, ez miről fog szólni, hiszen a végén a csattanó elég sok mindent elárult az igazi "Kahaani"-ról.

Vissza a tartalomhoz