Joker (2012) - Vélemények a filmről - Bollywood Movie

Tartalomhoz ugrás

Joker (2012)

Bollywood Movie
Közzétette itt film J ·
Tags: 2012
Comedy, Sci-Fi
1 hozzászólás
Átlagos szavazat: 114.0/5
e-batta
2015-12-04 12:59:41
Egyik kedvenc Akshay Kumar filmem.
Aki a sztorit írta nagyon nem lehetett kipihent, mert életemben ennyire elvarázsolt történetet nem láttam még. Röviden le sem lehet írni. Azért megpróbálom.
Agastya (Akshay Kumar) barátnőjével Divával (Sonakshi Sinha) Hustonban a NASA-kutatásnál dolgozik, projektje az idegen értelmes lények kutatása a Földön kívül. Két éve nem halad előre a munkájával, és úgy tűnik közel áll ahhoz, hogy megvonják tőle a támogatást. Ekkor telefonhívást kap Indiából, hogy apja halálán van. Diva nem hagyja lerázni magát, főleg mivel eddig azt hitte, Agastya árva, most meg még egy testvér is kilátásban van. Elindulnak vándorútra Paglapurba.
Paglapurról először is azt kell tudni, hogy nem létezik. Az angol birodalom legfényesebb napjaiban ugyanis, mikor a földmérők feltérképezték Indiát, ott éppen kitört a lázadás a helyi bolondokházában, mindenki menekült, és így sose került fel a térképre a falu. A diliház lakói azóta beolvadtak a falu lakosai közé, önellátásra rendezkedtek be, nem függtek senkitől. A hírek bizony lassan jutottak el hozzájuk, ezért fordulhat elő, hogy a kisiskolásoknak még mindig azt tanítják, Hitler támadja Indiát.
Ide érkezik meg Agastya és Diva. A lány lenyűgözve veszi tudomásul, hogy az alapvetően terhelt faluból hogy a csudában bírt elmenekülni a barátja, egészen a tudományos kutatói státuszig meg sem állva. Úgy tűnik ugyanis, hogy az egyetlen normális egyén Agastya. Mindenki másnak van valami flúgja. Ez természetesen igen színes egyéniségeket takar, már a felsorolásuk is külön hozzászólást igényelne. Inkább nézzétek meg a filmet, le lesztek nyűgözve, hogy az emberi elme(baj) milyen sokféle és sokszínű lehet.
Mint kiderül, faternak semmi baja, a falunak annál inkább, egyetlen folyócskájuk, amely a földjeiket öntözte, kiszáradt. A közeli gát lehet az oka, de ez őket nem vigasztalja. Agastya tehát elindul "hivatali ügyintézni", de három járásból is kidobják, mutasson fel valamit, semmiért csak úgy nem fogják segíteni a falut.
Agastya bedühödik, na majd ő megmutatja, hogy ez a falu a Joker, csak úgy kapkodni fognak utána.
Még azon a héten megjelennek a falu határában India első gabonakörei. Csak úgy tódulnak oda a tévések, csodavárók, kíváncsiak, UFO-fanatikusok, a falu élete hirtelen felpezsdül....
A többit már nem árulom el....

Akshay Kumar és Sonakshi Sinha ugyanazt a egy húron pendülő párost alakítja, amit már a Rowdy Rathore-ban is megdicsértem. Shreyas Talpade (Babban, Agastya öccse) a saját érthetetlen nyelvével folyton megnevettetett, és ahogyan imádkozott a furcsa istenség előtt (Agastya idegenkutató "bőröndje"), az nagyon megcsiklandozott.
A falu minden egyes lakója istenien szerepelt, egyszerűen nem lehetett őket nem szeretni, pl. a kisfiút, aki lámpának képzeli magát...

Vissza a tartalomhoz